Erhvervet som el installatør

Hvad laver en el installatør i Grindsted egentligt? En el installatør laver mange forskellige ting og er egentlig en svær uddannelse at komme igennem, når alt kommer alt. Den ligger under tømrer uddannelserne og dermed erhvervsuddannelserne, men med det sagt, er der mange, der springer fra i første år, fordi det er så svært. 

Som elektriker skal du nemlig kunne skifte sikringer, ledninger m.m. uden at slukke strømmen i hele bygningen. Du skal også sørge for, alle sikringer passer sammen i sidste ende. Som elektriker kan blive selvstændigt lynhurtigt, hvis du er dygtig nok. Du søger simpelthen bare egen el-autorisation, og hvis du modtager den kan du åbne egen praksis. 

Det er meget normalt, at mange elektriker går selvstændige, især fordi, at det er så nemt at komme til det og aller mest fordi, at ledigheden er så enorm lille. Altså er der hele tiden nogle der brug for en elektriker, og du vil automatisk være garanteret arbejde de næste mange år.

Hvordan læses den helt lavpraktisk?

En el installatør – helt lavpraktisk – kan lade sig uddanne på to forskellige måder. Først og fremmest kan du vælge en undervisningsforløb, hvor du simpelthen kan vælge at blive el-installatør på to måder. Først og fremmest kan du vælge den “fysiske form for uddannelse”, hvor du møder op hver dag – her i Aalborg, hvor du så får mulighed for at møde dine klassekammerater fysisk også. Dog kan du også vælge et el-installatør forløb i et virtuelt undervisningsforløb af slagsen – på den måde får du mere frihed og er ikke afhængige på samme måde. 

Tag for eksempel en El installatør i Grindsted, han eller hun vil have muligheden for at vælge og vrage sine muligheder, hvis han er under uddannelse eller overvejer at starte på uddannelsen – hvad enten han vil starte virtuelt eller fysisk.