Som ejer af en villa som ofte har en murstensfacade, kan det på et eller andet tidspunkt blive nødvendigt at mure facaden op og male den igen for at huset igen står flot. Det kan f.eks. være en god ide i forbindelse med et salg.

Det er alt andet lige nemmere at sælge et hus med en flot nymuret og malet facade end et hus, hvor det er endnu et projekt for dem, der ender med at købe huset. Du kan få en murer i Frederikshavn til at mure din facade op igen. 

Start med at få facaderne sandblæst

Hvis du har besluttet dig for at dit hus skal have facaden muret op og efterfølgende males, vil det endelige resultat blive markant flottere og holde længere, hvis du starter med at få facaderne sandblæst.

En sandblæsning vil fjerne hvad der er af gammel skidt og snavs, pus, alger og gammel maling. Det gør det nemmere at se om der er brug for mere murearbejde og det er nemmere at mure facaden op frem for at skulle gøre det ovenpå gammel snavs. 

Muren skal have tid til at tørre inden der mures, da der ellers er risiko for at råd og skimmelsvamp. 

Find det rigtige firma

Når du skal finde et firma til at mure og male dit hus er det er god ide at tage sig tid til at finde den helt rigtige. Det vil spare dig for mange frustrationer og sikkert også penge. Kontakt mindst 3 forskellige firmaer og bed dem om at komme med et skriftligt tilbud. Det giver dig et overblik over prisniveauet. Det er også vigtigt at vide hvilken maling, der efterfølgende bliver malet med. En god kvalitetsmaling vil ligeledes som sandblæsningen, være med til at sikre at det færdige hus ikke skal have besøg af en murer igen i en lang periode.