Står det gamle slidte oliefyr foran en snarlig udskiftning – eller gider du ikke betale skyhøje elregninger hvert år, fordi dine radiatorer sluger strøm så man tror det er løgn? Så bør du overveje, om ikke det er på tide at skifte til en moderne og miljøvenlig varmepumpe.

Hvorfor skal jeg vælge en varmepumpe?

En varmepumpe er i 2019 det mest oplagte bud på en opvarmnings form, som både er effektiv, billig, og god for miljø og klima. Varmepumper betjener sig ganske vist af elektricitet, men energi udnyttelsen er så høj, at det sagtens kan betale sig for dig at vælge en varmepumpe, selv om du indtil videre har varmet dit hus op ved hjælp af et fyr og vand radiatorer.

Du kan med en luft til vand varmepumpe spare 60 – 80 procent af dine årlige udgifter til varme, hvis du samtidig skrotter det udtjente fyr. Fyret koster dig nemlig mere end du tror – foruden brændstof skal du også lægge omkostninger ved rensning, reparationer og vedligeholdelse oven i de udgifter, du har til dit fyr. Og med årene vil et fyr miste sin evne til at udnytte brændstoffet lige så effektivt, som det gjorde, da det var nyt. En luft til vand varmepumpe er langt mere drift sikker, og kan uden problemer opvarme de samme mængder brugs- og cirkulations vand, som dit gamle fyr kunne i sine velmagts dage.

Dine elektriske radiatorer kan snildt erstattes med en luft til luft varmepumpe, som for det første har en væsentligt højere energi effektivitet, for det andet varmer rummene op på langt mere hensigtsmæssig vis. En luft til luft varmepumpe har desuden den store fordel, at den er forsynet med et luftrense filter, som renser luften i dit hus for såvel partikler som for mikroorganismer.

Du kan finde din varmepumpe i Vejle på givekoleservice.dk