Mange tror, at fordi man holder et forholdsvis lukket arrangement som en firmafest, hvor man har hyret underholdning til firmafesten, så kan man godt gå det skridt videre, end hvis det var en offentlig begivenhed eller en børnefødselsdag.

Sådan forholder det sig langt fra.

For det første, så har de fleste mennesker en smartphone, de kan optage med, og så er der jo lige det med, at chefen ofte er med, så her skal man også være påpasselig – og man vil jo nok gerne undgå, at man får en fagforeningssag på nakken.

Dette gælder både, hvis chefen har skaffet underholdningen, eller man har fået sat nogle andre til at stå for den: det er stadig chefen, der bærer ansvaret for festen, også selvom vedkommende måske går senere eller tidligt, så medarbejderne kan slappe lidt mere af.

Underholdningen må for eksempel ikke være krænkende, og vi mener ikke på den måde, hvor de fleste mennesker bliver krænkede over selv det mindste, selvom det måske er over nogle ting, som de har været i flere årtier.

Vi mener den slags, hvor man går specifikt efter en gruppe i firmaet eller ligefrem en person, så det bliver en personlig hetz, der udfolder sig til firmafesten, hvor disse personer eller den enkelte bliver udpeget som prygelknabe.

Måske er vedkommende meget afslappende og jovial til dagligt, men når man så står i rampelyset, så er man måske ikke så glad for at blive fremhævet, og af høflighed griner man med, fordi man ikke vil skabe dårlig stemning.

Det bliver måske tolket som, at man man godt kan gå lidt videre og blive mere grov med underholdningen, men faktisk sidder vedkommende og krummer tæer over, hvad der foregår.

Derfor er man nødt til at hyre sober underholdning, som selvfølgelig godt må være for voksne, men det skal stadig gøres med respekt for de deltagende.