Ren natur på flaske – boost dit liv med æteriske olier og få glæde af de mange uvurderlige egenskaber. En lille dråbe kan have stor virkning på dit helbred og dit velbefindende. Baseret på planters duft og smag er de små livgivende olier koncentrerede og effektive. 

Hvordan anvendes æteriske olier?

De forskellige varianter sælges altid i meget små flasker, fordi du kun skal bruge få dråber hver gang. Olierne har alle forskellig effekt og kan bruges alene eller kombineret – altid blandet op med andet olie eller væske. 

I hudpleje

Hvis du selv laver hudplejeprodukter, indgår der ofte æteriske olier i opskriften – enten på grund af virkestofferne eller for at give en god duft. Æteriske olier bør aldrig påføres direkte på huden, da den meget koncentrerede form kan give hudirritation. 

Til hverdagen

Til forskellige praktiske formål er de små olier også geniale i hverdagen. Ved forkølelse og tilstoppede næse er en dråbe pebermynteolie på et stykke køkkenrulle genialt at snuse til – det virker bedre og mere skånsomt en næsespray til at give fri luftpassage.

En god idé at have liggende ved siden af sengen om natten i perioder med stoppede næser – men pas på ikke at lægge det for tæt ved siden af hovedpuden, da det ellers vil genere øjnene og få dem til at løbe i vand. 

Et alternativ til parfume

For dig, der ikke tåler parfume, eller bare foretrækker et naturligt alternativ er æteriske olier en god mulighed. Dryp få dråber i noget andet olie – eksempelvis jojobaolie eller mandelolie – og brug det som din duft. Du kan også mikse flere dufte til din helt egen personlige parfume. 

Den mentale virkning…

Duft siges at påvirke centre i hjernen og dermed humøret. Udtræk fra forskellige planter er kendt for at have forskellig effekt – eksempelvis lavendel, der siges at have en afslappende og beroligende effekt på psyken.