Du har måske læst en del artikler om, hvordan man bedst muligt sørger for, at ens gulv tager sig bedst ud efter en gulvafslibning.

For når man sliber gulve ned, så eksponerer man jo det næste lag i gulvet, som står helt uberørt og ikke har nogen beskyttelse på sig, som det forhenværende lag måske havde, før det blev slebet ned.

Det er lidt som at betragte som et åbent sår, der skal have et plaster på sig, så det kan hele og holde til lang tids brug.

Trægulvet kan se så fint ud lige efter en gulvafslibning, og det er da også meningen, men lad ikke dette narre dig, for gulvet skal have noget beskyttelse for at kunne holde sig godt.

Dette gør man ved en efterbehandling, og den efterbehandling kan blandt andet foregå ved hjælp af at indsmøre trægulvet i plejeolie.

Plejeolien vil gøre, at træet kan holde sig i lang tid, og så vil træets naturlige farver træder endnu mere frem.

Det er vigtigt, at man sørger for at smøre gulvet med et ordentligt lag af plejeolien, så det dækker alle områder fra kant til kant – også de områder, hvor der skal stå møbler senere hen, for det er vigtigt, at gulvet får en heldækkende beskyttelse.

Det kan jo være, at man ommøblerer senere hen, og så duer det jo ikke, at man har et område, der ikke har fået plejeolie.

Selv hvis området er dækket at møbler, så kommer der stadigvæk skidt, dyr og andet ind på området, for man kan jo ikke gøre dette område lige så nemt rent til hverdag, som man kan andre steder; derfor kan man sige, at disse områder faktisk er mere udsatte end andre.

Husk også, at laget med plejeolie skal være ligeholdt fordelt uden helligdage eller klumper på nogle områder.

Bliv klogere på emnet med plejeolie via dette link: gulvkanonen.dk