Når du står med ønskelejligheden eller drømmehuset på hånden, kan det være vanskeligt at modstå fristelsen til bare at skrive under på købsaftalen, så familien kan komme i gang med at flytte ind.

Efter måske måneders bolig jagt er det en kæmpe lettelse atter at kunne få foden under eget bord og komme i gang med en hverdag i de nye spændende rammer. Men inden du skriver under skal du sikre dig at den pågældende købsaftale er forsynet med det der kaldes for et advokatforbehold. Med et advokatforbehold har du nemlig et vindue på typisk fjorten dage til at ombestemme dig.

Selv om du måske ikke tror at det vil være tilfældet skal man aldrig sige aldrig. Der kan sagtens være benspænd forbundet med dit bolig køb – og med et advokatforbehold har du mulighed for at undgå disse.

Forbeholdet giver dig nemlig en chance for at læse al dokumentation vedrørende boligen grundigt igennem førend fælden klapper og købet er endeligt. Og i denne dokumentation, som for eksempel kan tælle servitutter og lokalplaner, foreningens budgetter og regnskaber samt referater fra general forsamlinger og bestyrelses møder, kan der sagtens gemme sig forhold som kan have indflydelse på din beslutning om køb af bolig.

Lad din boligadvokat rådgive dig i boligkøbssituationen

Hvis du ikke ser dig selv 100% i stand til at kunne gennemskue denne dokumentation kan du med fordel overlade opgaven til en dygtig og erfaren boligadvokat. En boligadvokat vil i kraft af sin uddannelse og ekspertise vide præcis hvad han eller hun skal kigge efter for at kunne afdække potentielle faldgruber. Det kan for eksempel være i form af en sløj økonomi i foreningen, eller en lokal plan som afslører forestående nyopførelser nær din nye bolig.

Du kan læse meget mere om boligadvokatens opgaver i forbindelse med bolig køb på https://eboligadvokat.dk/boligadvokat-koebenhavn/.