Kan du huske, at du tog kørekort til personbil første gang?

Det var for mange nerveprirrende, og der var godt nok meget, man skulle holde styr på samtidigt! Men når man så spoler frem til nu, så kører det meste på autopilot, og det er på nogle områder godt, mens det samtidig er skidt.

For hvis vi lige spoler tiden endnu længere tilbage, kan du så huske, da du skulle lære at befærde dig i trafikken for første gang?

Ikke længere kunne dine forældre være der hele tiden til at fragte dig frem og tilbage, så du var nødt til at lære færdselsreglerne at kende, om du var på cykel eller gåben – og om du boede inde i byen eller langt ude på landet.

Mange af os har den viden på rygraden, men vi er blevet for gode til at gradbøje den slags, så man udsætter sig selv for unødig fare ved at være i trafikken blandt en masse biler, hvor mange chauffører formentlig sværger til Detdigitalebilhus.dk, når de skal blive klogere på ny og brugbar viden om biler.

Dette er også kun meget godt, men hvordan er det nu lige med en, når man er på cykel eller går rundt i trafikken?

Du skal huske at kigge dig for, inden du går over ved et fodgængerfelt som gående.

Signalér med armen, når du skal dreje og stoppe på cykel og hav lys på tændingstid samt hjelm.

Hvorfor er det så lige, at vi gentager disse simple regler for dig, når du ikke er i bil?

Fordi man af os har travlt med at komme frem, hører musik end at orientere os i trafikken eller taler i telefon.

Det næste øjeblik, kan man blive ramt af en bil og være invalid for livet – eller måske død, fordi man ikke gav signal med armen, eller man på gåben troede, man lige kunne nå over, hvor der ikke var afmærket.

Det er slet ikke det værd, så husk at se dig for!